Slovanská kuchyně

Pod slovanskou kuchyní Velké Moravy si většina z nás představí jídelníček lepšího pravěku. Ale to není pravda. Postutně se budete v cyklu „Slovanská kuchyně“ seznamovat se surovinamy, které naši předkové používali a z kterých připravovali pokrm.

Obilí a obilné pochoutky

Nejčastěji se pěstovala pšenice dvouzrnka zároveň s pšenicí jednozrnkou. Byla
to velice trvanlivá obilnina, proto byla nejrošířenější.

Ječmen

Proso — jáhly – drahá obilnina – muselo se několikrát plít, což bylo
náročné, a proto se proso stalo dražší surovinou než pšenice


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>