Vánoce našich předků návštěvníky lákají

PŘEROV N/L – Tradiční vánoční výstava s názvem „Lidové Vánoce v Polabí“ byla v čase loňského adventu opět umístěna v nejstarším skanzenu v Evropě. Návštěvníci, a nebylo jich málo, si tak mohli prohlédnout, jak prožívali vánoční svátky naši předci v Polabí.

 

Již tradiční nejrozsáhlejší výstava je každoročně umístěna do celého areálu skanzenu. V interiérech všech sedmi chalup jsou scény ze života našich předků, předvádějící starobylé zvyky a obyčeje v čase adventu a v období od vánočních svátků až do Tří králů.

Návštěvníků bylo i letos značné množství. „V období adventu jsme přivítali 13 000 návštěvníků, ale po celou dobu trvání výstavy jich bylo dokonce 16 000,“ prozradila nám Marie Křížová z Polabského muzea. Návštěvníci ale také již tradičně nebyli jen místní, ale i z dalekého okolí. „Všechno je tady úžasné, už jsme tu po několikáté a každý rok před Vánocemi sem s dětmi jezdíme znovu,“ řekla nám návštěvnice Barbora Konopásková z Mělníka.

VanoceNasichPredkuLakaji

 

V letošním roce si určitě vyberete

Na letošní rok je připravena celá řada dalších akcí, které začnou 21. března velikonoční výstavou Jaro na vsi. Od 6. 6. do 30. 7. bude připravena výstava litografií a obrazů známé české herečky a malířky Ivy Hüttnerové, které zahájí sama autorka na vernisáži 6. června. Přijede také známý režisér Zdeněk Troška a proběhne výstava pohádkových kostýmů. O přesném termínu vás ještě budeme informovat a další důležité informace určitě najdete na webových stránkách www.polabskemuzeum.cz.

Je se věru nač těšit a všem zájemcům můžeme Skanzen v Přerově nad Labem jen doporučit.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>