Recepty: jarní kaše
Dne 20.3.2008
Jarní kaše se vždy dělaly z posledních zbytků zásob obilí a toho, co venku urostlo. Mezi první bylinky, jejichž listí se rozvíjí mezi prvními, patřily divoké česneky, kopřivy a další.Jarní kaše:
šrot: Jako základ je třeba použít na velmi hrubo umleté obilí. Tzv. šrot. tento šrot namočte na 24 hodin do vody a nechte jej pořádně nabobtnat.
Část přebytečné vody slejte a dejte kaši (za stálého míchání) vařit na 20-30 minut.
Maso: Pokud použijete maso jako přílohu, měli by jste je upéct samostatně a přidat až do hotové kaše.
Zelenina: Jako pochutinu přidáme
Potřebné množství:
300 gr šrotu
150 gr hovězího masa
1 cibule
30 listů česneku medvědího
30 listů plicníku lékařského
sůl
Napsat komentář