Recepty: jarní kaše

Jarní kaše se vždy dělaly z posledních zbytků zásob obilí a toho, co venku urostlo. Mezi první bylinky, jejichž listí se rozvíjí mezi prvními, patřily divoké česneky, kopřivy a další.Jarní kaše:

šrot: Jako základ je třeba použít na velmi hrubo umleté obilí. Tzv. šrot. tento šrot namočte na 24 hodin do vody a nechte jej pořádně nabobtnat.
Část přebytečné vody slejte a dejte kaši (za stálého míchání) vařit na 20-30 minut.

Maso: Pokud použijete maso jako přílohu, měli by jste je upéct samostatně a přidat až do hotové kaše.

Zelenina: Jako pochutinu přidáme

Potřebné množství:
300 gr šrotu
150 gr hovězího masa
1 cibule
30 listů česneku medvědího
30 listů plicníku lékařského
sůl


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>